Choose language San Patrik nekretnine
San Patrik nekretnine Zašto kupiti nekretninu u Dubaiju? Vaš vodič za pametnu investiciju!

Zašto kupiti nekretninu u Dubaiju? Vaš vodič za pametnu investiciju!

23 travnja, 2024

U ovom globaliziranom svijetu, pronalazak kvalitetne investicije u nekretnine može biti izazov. Za investitore s razvijenim osjećajem za poslovne prilike i one koji teže luksuznom životnom stilu, ulaganje u nekretnine u Dubaiju nudi privlačne mogućnosti. Razmotrite prednosti koje uključuju diverzifikaciju imovine, potencijal rasta vrijednosti, pasivni dohodak, mogućnost uživanja u vlastitom domu u inozemstvu, i atraktivne vize.

kupnja nekretnine u Dubaiju - investiranje u Dubai - Dubai nekretnine

Ovaj blog će vas povesti na putovanje kroz mogućnosti i prednosti kupnje nekretnine u futurističkom Dubaiju, jednoj od najrazvijenijih svjetskih metropola. Dubai nije samo jedan od najbrže rastućih gradova na svijetu; on je također važna destinacija za međunarodne investitore u nekretnine. Razumijevanje zašto Dubai predstavlja idealnu lokaciju za kupnju nekretnine može vam pomoći u donošenju odluke o investiciji. Evo ključnih razloga koji Dubai čine sjajnim izborom:

 

Sigurnost ulaganja: Dubai je šesti najsigurniji grad na svijetu, što ga čini idealnim mjestom za ulaganje vašeg novca. Vlada UAE provodi stroge propisane procedure i nadzore za developere te osigurava transparentnost postupaka, čime štiti vašu investiciju.

 

Rast i prosperitet:  Dubai je ne samo globalno turističko središte (drugi najposjećeniji grad na svijetu 2023. godine sa 17M turista), već i dinamičan poslovni centar. 70% tvrtki iz Fortune 500 ima svoje regionalno sjedište u Dubaiju, a dom je i 63% tvrtki s Forbes Global 2000 popisa. Dubai trenunto ima 3.6M stanovnika od kojih su 85% stranci, a plan je da 2040. dosegne 7.8M stanovnika. Ova stalna potražnja za nekretninama dovodi do rasta cijena nudeći visok potencijal za povrat investicije kroz rast vrijednosti nekretnine i prihod od najma.

Dubai - pametna investicija - nekretnine

Prihod od najma:  Iznajmljivanje nekretnine u Dubaiju nudi izvrstan izvor pasivnog prihoda. Zahvaljujući velikom broju turista i poslovnih ljudi, tržište najma je uvijek aktivno, a prosječni neto prihodi od najma se kreću oko 6-7% godišnje za dugoročan te 8-10% za kratkoročan najam.  Porez na prihod od najma je 0%, dok većina developera vlasnicima nudi uslugu cjelokupne organizacije  i vođenja najma.

 

Viza i porezi:  Dubai nudi atraktivne vizne programe za strane investitore. Golden Visa na 10 godina za sve članove obitelji i poslugu dostupna je za investicije od 510.000 EUR, dok je Investor Visa na 2 godine dostupna za kupnju nekretnine od 190.000 EUR. Dubai nudi jedan od najpovoljnijih poreznih sustava na svijetu, s nepostojećim porezom na dohodak i prihode od najma, kao i niskim porezom na transakcije nekretnina.

 

Jednostavnost kupnje:  Za strane investitore, proces kupnje nekretnine u Dubaiju je iznimno pojednostavljen. UAE pruža transparentnost u transakcijama i jasne zakonske smjernice koje olakšavaju kupnju. Postupak je transparentan i dobro reguliran, a dostupne su usluge provjerenih i licenciranih agencija za nekretnine poput San Patrik Real Estate koja može pružiti savjet i pomoć u svim koracima procesa.

kupnja nekretnine u Dubaiju - investiranje u Dubai - Dubai nekretnine

Cijene:  U usporedbi s drugim gradovima s istim karakteristikama, nekretnine u Dubaiju su još uvijek relativno dostupne. Štoviše, nude veliku vrijednost za novac, s luksuznim pogodnostima i vrhunskim uslugama.

 

Kvaliteta života:  Dubai nudi visok standard života. Od moderne infrastrukture, vrhunskih bolnica do bogate kulturno-zabavne scene i diverzificirane gastronomske ponude, Dubai nudi sve što je potrebno za ugodan i ispunjen život.

 

Zaključak:

Ulaganje u nekretnine u Dubaiju predstavlja mudru investicijsku odluku s brojnim prednostima. Sigurnost, rast, prihod od najma, pogodnosti za vize i porezi, jednostavnost kupnje, atraktivne cijene i visoka kvaliteta života čine Dubai idealnim mjestom za kupnju nekretnine, bilo da se radi o vašem novom mjestu za odmor ili o pametnoj investiciji. Ako razmišljate o kupnji nekretnine u Dubaiju, sada je idealno vrijeme da istražite svoje opcije i iskoristite brojne prednosti koje ovaj grad nudi. Dubai ostaje jedna od najatraktivnijih lokacija za investitore na globalnoj sceni nekretnina.

kupnja nekretnine u Dubaiju - investiranje u Dubai - Dubai nekretnine

San Patrik nekretnine – Vaš partner u potrazi za savršenom globalnom nekretninom

San Patrik Real Estate, član prestižne mreže Leading Real Estate Companies of the World, specijaliziran je za luksuzne nekretnine u Hrvatskoj i globalno. Naš tim iskusnih stručnjaka može vam pomoći pronaći savršenu vilu ili stan u Dubaiju, koji odgovara vašim potrebama i budžetu.

Slobodno nas kontaktirajte i započnite svoje investicijsko putovanje u jednu od najdinamičnijih svjetskih metropola.

Slični članci

San Patrik nekretnine Vodič za investiranje u međunarodne nekretnine: Prednosti, rizici i strategije 4 lipnja, 2024

Vodič za investiranje u međunarodne nekretnine: Prednosti, rizici i strategije

Dobrodošli u svijet globalnih nekretnina! Za one s razvijenim osjećajem za poslovanje i željom za luksuznim načinom života, investiranje u globalne nekretnine predstavlja uzbudljivu priliku. Kroz ovaj vodič, istražit ćemo prednosti i nedostatke ulaganja u nekretnine te vam pružiti informativan pregled ovog dinamičnog tržišta. Investiranje u globalne nekretnine postaje sve popularniji izbor za one koji […]

San Patrik nekretnine Kako stranci mogu kupiti kuću ili stan u Hrvatskoj? 28 travnja, 2024

Kako stranci mogu kupiti kuću ili stan u Hrvatskoj?

Vodič za kupnju nekretnina u Hrvatskoj za strance – Hrvatska je zbog svoje predivne obali, povijesnih gradova i tople mediteranske klime, postala poželjna vrlo destinacija za kupnju nekretnina. U posljednjih nekoliko godina, sve veći broj stranaca odlučuje postati vlasnicima kuća, stanova, i zemljišta u ovoj predivnoj zemlji, posebno nakon ulaska Hrvatske u schengenski prostor i […]

San Patrik nekretnine Globalna pozornica za lokalna tržišta: Prezentacija Hrvatske u SAD-u! 17 veljače, 2024

Globalna pozornica za lokalna tržišta: Prezentacija Hrvatske u SAD-u!

S radošću dijelimo vijest da je naša stručna analiza predstavljena u najnovijem izdanju časopisa Real Estate, koji ima veliku čitanost diljem SAD-a. Ova lijepa prilika omogućila nam je istaknuti jedinstvene karakteristike hrvatskog tržišta, također uz europske partnere Portugal i Češku.   Ova inicijativa prestižne nekretninske udruge Leading Real Estate Companies of the World™ omogućila je […]